Praktisk informasjon Bruvoll

Postadresse, post til fengselet: Dokumentsenteret, Postboks 694, 4305 Sandnes
Postadresse, post til innsatte: Hedmark fengsel, Bruvoll avdeling, Nord-Odalsvegen 2565, 2123 Bruvoll

Telefon: 62 97 85 00
Telefaks: 62 97 85 49

Hedmark fengsel Bruvoll avdeling ligger i Nord-Odal kommune i Hedmark og er en enhet med lavere sikkerhetsnivå. Fengselet har ordinær kapasitet på 70 plasser.

Informasjon før straffegjennomføring

Veibeskrivelse.

Med bil:

 1. Fra E6 ved Kløfta kjør mot Kongsvinger (RV 2) til Skarnes, ta deretter av til venstre i rundkjøring mot Nord-Odal/Hamar (RV 24). Hedmark fengsel, Bruvoll avdeling ligger da å høyre side etter 26km.
 2. Om man velger å kjøre via Eidsvoll, sving av fra E6 til RV 181. Etter ca 20km kommer du til et T-kryss hvor du får en VVS forretning midt i mot. Her svinger du til venstre. Ta så til venstre igjen i neste T-kryss mot Hamar (etter ca 7min). Fengselet ligger da etter RV 24 på høyre hånd etter ca 300m.

Det er mulig å parkere utenfor fengselets område. Parkeringsplassen er ubevoktet og all parkering skjer på eget ansvar.

Kollektivt:

Det kollektive reisetilbudet er begrenset. Reisende bør derfor ta kontakt med trafikanten på tlf 177, eller gå inn på www.ruter.no

Hva må den domfelte ha med seg?

Den domfelte må ha med seg soningsinnkalling og godkjent legitimasjon. Domfelte må i tillegg møte ute å være påvirket av rusmidler.

Hva får den domfelte utlevert?

Den domfelte får utlevert låneklær av fengselet ved behov. Alle innsatte får utlevert nødvendige toalettartikler ved behov (les såpe, tannkrem, tannbørste, engangshøvler). Sengetøy og håndklær deles ut i fengselet og skal derfor ikke medbringes.

Hva kan den domfelte ha med seg?

Den domfelte kan ha med seg klær, lesestoff, inntil fem pakker tobakk eller en kartong sigaretter eller 250 g snus. Pakkene være uåpnet/forseglet. Medbrakte toalettartikler være gjennomsiktig/gjennomlysbart for at det skal slippes inn i fengselet. Det er ikke tillatt med mobiltelefon, pc, cd-spiller, TV eller discman. De som benytter legale medisiner forordnet av lege, må ha med seg disse i original innpakning.

Ved Bruvoll avdeling er det begrensninger på hva som er tillatt av private effekter på rommet. Det tillattes maksimalt antall private klær og sko i henhold til følgende liste:

 • 10 par sokker/ullsokker
 • 10 boxere/underbukser
 • 11 stk. t-skjorter
 • 7 stk. bukser
 • 4 stk. shorts
 • 6 stk. gensere/skjorter
 • 4 stk. jakker
 • 5 par sko
 • 1 par slippers/tøfler
 • 2 stk. ullundertøy overdel
 • 2 stk. ullundertøy underdel
 • 2 par hansker/votter
 • 2 stk. lue/caps
 • 1 stk. skjerf
 • 2 stk. belte

Elektriske artikler/annet:

 • 1 stk. hårklipper
 • 1 stk. barbermaskin
 • 1 stk. klokkeradio/vekkerklokke maksimum 20-25cm
 • 10 stk. bøker
 • 1 stk. ordinært armbåndsur (bør medbringes)
 • 1 stk. glatt ring, maksimum 10 g
 • 1 stk. halskjede evt. Med anheng maksimum 70 g, eller armbånd maksimum 30g
 • 1 stk. ørepynt eller 1 stk. piercing, maksimum 5 g.
 • 1 par solbriller

Hva skjer de første dagene i fengselet?

Ved ankomst blir den innsatte registrert og tildelt et rom. Medbrakte effekter blir registrert og gis ut dagen etter ankomst. Innsatte ved Bruvoll avdeling bor på dobbeltrom og trippelrom. Den innsatte vil få informasjon om soningen og hvilke tilbud og muligheter vi har på Bruvoll.

Hva kan den innsatte kjøpe av varer i fengselet?

Innsatte kan handle i kioskutsalg på fengselet to ganger pr uke for opptjente arbeidspenger. Man kan få inn 700,- av private midler utlevert dagen man møter/dagen etter man møter til soning. Medbrakte midler utover 700,- vil settes på innsattes konto ved fengselet, og det er mulig å ta ut inntil 200,- av disse private midlene hver uke til bruk i fengselets utsalg.

Hvilke muligheter har den innsatte for telefonering?

Den innsatte kan kjøpe telefonkort i butikkutsalget og benytte fengselets telefonautomater. Man kan kun ringe ut på automatene.

Hvilket arbeidstilbud gis til de innsatte ved fengslet?

Innsatte har etter straffegjennomføringsloven § 3 aktivitetsplikt under straffegjennomføringen. Bruvoll har sysselsettingsplasser som snekkerverksted, vaskeri, utearbeid, vedlikehold og kjøkken. I tillegg har skolen et variert tilbud i regi av Skarnes videregående skole. Dette omfatter blant annet tømrerkurs, driftsoperatør, elektro, spansk, norsk, matematikk, stillasbygging, malekurs, truckførerkurs, botrening m.m.

Eventuelle spørsmål kan rettes direkte til skoleavdeling, tlf: 62 97 85 53

Besøke innsatte:

Pårørende som ønsker å besøke den domfelte må sende inn en søknad om å bli godkjent. Søknadsskjema sendes av domfelte selv til pårørende som han ønsker å motta besøk av. Søknaden må fylles ut av pårørende og signeres. Dersom søknaden blir godkjent kan pårørende ringe å bestille besøk hverdager mellom kl. 1800 og 1900 på tlf 62 97 85 19. Som hovedregel kan man besøke den domfelte én gang per uke med en varighet på 1,5-2 timer. Svar på søknaden vil komme pr. brev til oppgitt adresse.

Hva kan den besøkende ha med seg?

Den besøkende kan ha med seg blader/aviser, effekter innsatte har behov for/mangler, toalettartikler (må være gjennomsiktig/gjennomlysbart). Det er anledning til å bringe med noe å spise (ikke drikke) til besøket, gjenværende mat skal tas med hjem etter endt besøk.

Besøksavdelingen har for øvrig noen leker til barn.

Hva er en kontaktbetjent?

En viktig forutsetning for en god straffegjennomføring er at dagliglivet i fengslene fungerer tilfredsstillende og bygger opp under motivasjons- og læringsprosesser. Det viktigste bidraget for å nå denne målsettingen skjer i det daglige samspillet mellom innsatte og tilsatte. Kontaktbetjenten er en tjenestemann med et særlig ansvar for å følge opp den enkelte innsatte under straffegjennomføringen eller varetektsoppholdet. Dette kan være å ha ansvar for at den innsatte får informasjon om fengslet og hvilke rettigheter og plikter han eller hun har, gi den innsatte en innføring i kontaktbetjentens oppgaver og avgrensning av disse, gjennomføre kartlegging av problemer, behov og ressurser snarest mulig etter innsettelsen, støtte og motivere den innsatte til å arbeide konstruktivt med sitt opphold i fengslet, være bindeleddet mellom den innsatte og fengslet for øvrig, medvirke i framtidsplanleggingsprosessen og bistå ved henvendelser utad, for eksempel til sosialkontor, arbeidskontor og skolemyndigheter.

Kriminalomsorgen Hedmark fengsel
Pb. 694
4305 SANDNES

©2011

Inventive